Kinesio Tape terápia

Mi az a kinesio tape?


E
gyike a leghatékonyabb kiegészítő gyógymódoknak, főképp mozgásszervi problémák esetén. Mentes a kémiai hatóanyagoktól, mégis képes arra, hogy rövid időn belül, mellékhatások nélkül csökkentse a fájdalmat és a mozgás beszűkülést.

Miben tud segíteni?


F
ájdalomcsillapítás, gyulladás csökkentés, izületi stabilitás, sérült testtáj, tehermentesítés, testtudat javítás. Hatékony segítséget nyújt sportsérülések, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, a derék-, hát-, nyak- és fejfájások kezelésében.

Hogy működik?


A
szalagok ragasztási technikától függően lazítják, rögzítik vagy korrigálják a sérült lágyszövetet anélkül, hogy jelentősen korlátoznák annak szabad mozgását, így lényegesen felgyorsulhat az ízületi és izomproblémák gyógyulási ideje. A tape hatására a bőr és az alatta lévő szövetek fellazulnak, intenzívebbé válik a vér- és nyirokkeringés, enyhül a fájdalomérzékelő receptorokra nehezedő nyomás.Stabilizálja az izmokat, ízületeket, megakadályozza az izomgörcsök kialakulását. Csökkenti a sérült szövetek terhelését és a gyulladások kialakulásának valószínűségét. Anyaga vékony pamutszalag és elasztán, amitől rugalmas. Nem tartalmaz semmilyen kémiai hatóanyagot, így teljesen mellékhatásmentes, 4-5 napig marad fent a bőrön.

Mikor nem alkalmazható?

Daganatos megbetegedés, trombózisveszély, bizonyos szív- és érrendszeri betegségek, gennyes gyulladás (tüszős mandula), várandósság első 3 hónapjában, has, derék, bőrsérülés, gyulladt visszér, kiálló anyajegy, láz, fertőző betegségek, szisztémás betegségek, autoimmun betegségek esetén, amennyiben nincs orvosi diagnózis.