Szülés utáni torna

Miért fontos a szülés utáni rehabilitáció?


A szülés után is nagyon fontos a mozgás, hiszen a szervezet számos átalakuláson megy keresztül a várandósság alatt és a szülést követően is. A testsúly, súlypont megváltozása miatt több probléma is kialakulhat, mint például derék, hát, nyak fájdalom. Ezek a várandósság alatt végrehajtott tornával kiküszöbölhetők vagy enyhíthetők.


Fontos a helyes testtartás elsajátítása, mert a gyermek ölben tartása, emelése, szoptatása, mind-mind egyirányú terhelést jelent az izmok számára. A kellemetlen változásokat egy rendszeres szakszerű tornával helyre lehet állítani. A test számára fontos, hogy a szülés után az agy-izom kapcsolat visszaépüljön és megerősödjön a törzsizomzat.

Miben tud segíteni?


A szülés után is nagyon fontos a mozgás, hiszen a szervezet számos átalakuláson megy keresztül a terhesség alatt. A szétnyílt hasfal kezelésében, a derékfájdalom megszüntetésében, a feszes nyakizmok nyújtásában, a vállfájdalmak csökkentésében, az állóképesség növelésében és a helyes testtudat kialakításában tud segíteni a torna.

Mivel kezdjük?


E
lőször megvizsgálom a testtartást, a hasfalat és a törzsizomzatot, ezek után már tudom hogy milyen mértékű az elváltozás és milyen fokozatú gyakorlatokkal kezdhetünk. Segítek megtanítani a mozgások szabályos kivitelezését, amit később otthon is tudnak gyakorolni a vendégeim. Várlak szeretettel az óráimon!